søndag 31. januar 2010

Lykken er... et eget hobbyrom!

Som overskriften sier så er jeg virkelig helt overbegeistret for mitt nye hobbyrom :) Etter vi har innredet kjelleren i huset vårt har vi fått masse ekstra boltreplass og en av de nye rommene har blitt til mitt helt eget hobbyrom. Og skal si det har blitt fart på hobbyprosjektene siden :D

Her koser jeg meg på kveldene når lillejenta har lagt seg. Og noen ganger når det klør i fingrene på dagtid også - da tar vi med oss vippestol og noen artige leker med og koser oss litt sammen.

Bordet har jeg kjøpt for 300 kr på Finn.no, veldig stort og genialt med mulighet for flere arbeidssoner. "Gardina" er en løper fra Kremmerhuset hengt opp med gammel hyssing, synes det ble litt søtt. For øvrig er rommet innredet med ferdigmalte huntonitplater (litt kjedelig, men veldig enkelt), veggene vil jeg nok fylle opp etterhvert.

Symaskina kjøpte jeg på tilbud hos Coop for 1500 kr nå i høst - helt fin for meg som nybegynner i allefall. Her holder jeg nå på å sy nye stuegardiner, skal skrive et innlegg om disse når jeg blir ferdig.


Her storkoser jeg meg i allefall så mye jeg kan for tiden. Jeg er ikke så ryddig av meg og holder ofte på med flere ting og ulike prosjekter samtidig, derfor er det godt med en helt egen sone der jeg kan pusle og rote som det passer meg best :D

Ønsker alle en fin søndagskveld og lykke til med store og små hobbyprosjekter som er med på å krydre hverdagen vår!

fredag 29. januar 2010

Gratis strikkeoppskrifter


Som nybegynner i strikking har jeg kommet over en veldig bra nettside som jeg anbefaler alle som liker å strikke eller har lyst til å lære seg, å ta turen innom - http://www.garnstudio.com/.

Nettsiden drives av garnmerket Drops og de legger ut oppskriftene til alle sine kolleksjoner på denne siden. Jeg holder selv på å lære meg å strikke, og det jeg synes var så bra med denne siden var at i tillegg til å forklare oppskriftene godt i teksten har de også lagt ut instruksjonsvideoer der vi nybegynnere kan lære oss forskjellige ting som å legge opp masker, felle av, lage knappull osv :)

Sokkene på bildet har jeg lagd ut fra en oppskrift herfra. Jeg har også lagd denne dressen og denne luen til min lille datter. For øvrig er det også enkelt å søke i oppskriftene og finne en til passer til en annen type garn man måtte ha.

Ble litt reklame dette her nå, men synes det er greit å skryte litt når jeg finner noe jeg har bruk for selv helt gratis ;)

mandag 25. januar 2010

Sukkertopp puffen

Jeg har lyst til å dele på bloggen dette lille prosjektet som jeg ferdigstilte i går kveld. Puffen kjøpte jeg på loppis for 40 kr; vatt, stoff og strikk kom seg på ca 50 kr. Slik gikk jeg fram:

Selve puffen var av finér i dårlig stand så jeg trakk vatt rundt hele basen (1 m2 vatt, 12 kr hos Stoff og Stil). Deretter sydde jeg stoffet sammen med strikk øverst og nederst (gullstoff, rest til 13 kr hos Stoff og Stil).

For å få lokket litt mer "fluffy" lagde jeg en rund innerpute av lakenrester som jeg fylte med vatt fra en gammel pute jeg hadde. Deretter stiftet jeg innerputen fast i underkant av lokket. Jeg klipte en remse hvitt velourstoff (129 kr for 5m hos Jysk)i samme omkrets som lokket, sydde det sammen og sydde på strikk i den ene enden. Den andre enden sydde jeg i en tråd som jeg snurpet sammen godt, dette gav rynkeeffekten i stoffet.

Deretter lagde jeg en stor "knapp" av et lite blikklokk jeg hadde som jeg trakk med samme stoff og hadde endel vatt inni. Knappen ble festet ved å knyte sammen en hyssingstump fra undersiden av lokket gjennom et boret hull i midten, med en hyssingstump fra midten av knappen. Jeg brukte kneet til å presse knappen ned så mye jeg klarte for å få den godt begravd i lokket.

Det var det hele, enkelt og greit. Ble ikke så værst heller synes jeg. Puffen er også praktisk til oppbevaring av håndarbeid eller andre ting da den er hul inni. Og sånne er ofte å finne på loppis for oss som tar turen på sånt :D

søndag 24. januar 2010

Make over på en sliten sittebenk

Nå har det vært stille på bloggen min en god stund, men kreativiteten har boblet i meg de siste månedene allikevel. Og endelig har vi kommet forbi en lang oppussingsperiode hjemme som har resultert i en helt ny etasje. Og her i kjelleren har jeg fått meg et etterlengtet hobbyrom (er så glad :DD). Her skal jeg kose meg i mange kveldstimer framover...

Denne sittebenken fant jeg på loppis i høst. Stakk bare innom en liten tur rett før de stengte - forventer jo ingen godsaker igjen da, det beste går vel først. Men denne lille benken hadde jeg lyst til å prøve meg på, og for 150 kr ble den min.

Så kom jeg over en stoffrest på Stoff og Stil i Trondheim (som å være i himmelen for den interiør- og håndarbeidsinteresserte forresten) jeg syntes var kul og litt dramatisk, og vips i løpet av en kveld ble benken ny med et par strøk sort veggmaling og et nytt trekk.

Denne har foreløpig plass i vår nyetablerte kjellerstue ved peisen.

 
Blogglisten