fredag 30. april 2010

Fantastiske strikkeoppskrifter fra 50, 60 og 70 tallet

Sjekk alle disse da! Jeg har "arvet" alle min mors og bestemors gamle strikkeoppskrifter. Her er det utrolig mye kult og retro fra 50, 60 og 70 tallet... Jeg fikk overlevert en stor eske med hundrevis av sy- og strikkeoppskrifter fra blader og utklipp. Bildene viser kun et lite utdrag.

Disse skal jeg kose meg skikkelig med nå, og kanskje blir det noe nytt til min datter og meg selv også (synes mange av disse er litt tidløse også, spesielt disse strikkajakkene).

Artig er de i allefall og jeg er veldig glad jeg fikk dem. Ser du en oppskrift du liker og har lyst til å strikke selv? Send meg en kommentar så kan jeg ordne en kopi til deg ;)

Ha en fin kveld :) Hilsen Trinemor

onsdag 28. april 2010

Mitt beste finn.no kupp (så langt)!

Nå må jeg bare dele med dere mitt fantastiske finn.no som kom i hus i helgen. Denne sjeselongen betalte jeg utrolige 250 kr (!) for :D Den er i tipp topp stand og trukket opp for få år siden i et stoff som er flott og holder stilen enda (synes jeg).
Selger ga den fra seg til spottpris fordi han syntes det var kjellerlukt av den. Men nå - etter et par dager ute til lufting og en omgang med støvsugeren senere - er den god som ny!

Jeg er ikke god på å sette årstall på møbler, noen av dere som vet når denne kan være lagd? Bena er utskjært og og har bittesmå hjul.
Lekker er den i allefall og pryder nå kjellerstuen hos oss - perfekt for late tv-kvelder eller en deilig ettermiddagsdupp :)

Ha en fin kveld alle sammen!

Hilsen Trinemor

mandag 26. april 2010

"Make over" på en korktavle :D

Dere som følger bloggen min jevnlig husker kanskje korktavlen jeg nevnte i forrige innlegg. Denne er jeg nå ferdig med og her er resultatet: Jeg har malt selve rammen og trukket korktavlen med en lyst grått linstoff jeg hadde liggende. I selve bilderammen har jeg printet ut et Madonnabilde jeg fant på nettet i sort-hvitt. I tillegg har jeg festet på noen av mine egenproduserte tegnestifter :)
Denne kjøpte jeg altså på loppis for 5 kr - synes det er utrolig gøy å få til noe av et utgangspunkt som er lite pent :P Slik så korktavlen ut før jeg begynte med den: Det ferdige resultatet tror jeg blir en gave til mamma siden hun har ønsket seg den. Men da blir nok Madonnabildet skiftet ut for hun synes babyen så skummel ut, hehe... Og jeg ser poenget, men likte uansett helheten i dette bildet.
Ønsker dere en fin kveld!

Hilsen Trinemor

onsdag 21. april 2010

Fra knappenåler til vakre tegnestifter

Helt utrolig hvor lite som skal til for å lage noe fint kjapt og lett. Jeg skal til å begynne en makeover på en korktavle, og så satt jeg og tenkte på hvor stygge sånne tegnestifter man kjøper i butikken er egentlig... Så kom jeg på den lille perlebutikken her på Stjørdal. Jeg tok en kjapp tur innom og for noen få kroner ble det med noen perler hjem :)Ved hjelp av litt superlim lagde jeg disse tegnestiftene med perler og hjerter. Har man gamle smykker med perler på kan man sikkert også lage mange fine varianter etter hva man liker av form og farger.
Det var jo også kick off på loppiser i helga, og folk er tydeligvis bananas etter brukt for tiden... Jeg orker ikke dra til åpning mer etter kaostilstandene på Malvik på lørdag - da får andre kjempe seg fram for å få tak i de beste antikvitetene og funnene.

Likevel er det litt å finne for oss som tar turen litt utpå dagen når ting har roet seg ned også - spesielt om man liker å se potensiale og muligheter i det meste, hehe. Denne styggdommen (bildet under) ble med meg hjem for 5 kr - tullete å kjøpe noe sånt sier kanskje noen - men gi meg et par timer alene med denne på hobbyrommet mitt, så skal vi se hva vi ender med :P
Mine nye tegnestifter skal i allefall brukes her og danne utgangspunkt for veien videre... Følg med i neste innlegg når prosjektet er ferdig!!

Ha en fin dag, hilsen Trinemor

søndag 11. april 2010

Å lage egne sjablonger

...var noe av det første jeg satte igang med da hobbyrommet mitt var klart til bruk. Jeg hadde lyst til å lage mine egne ord og tekster. Sjablonger er dyrt å kjøpe, spesielt på norsk - og med litt nøyaktighet og tålmodighet blir de like fine når man lager dem selv :)

Jeg brukte oppskriften fra denne damen første gang jeg skulle prøve meg, men under er min egen modifiserte liste nå som jeg har øvd litt på saken:
Du trenger:
  • Sjablongplast - jeg kjøpte hos Panduro (litt tykk annen plast fungerer også)
  • Malekost (jeg bruker kun vanlige malekoster, men sjablongpensler er også å få kjøpt hos Panduro)
  • Montasjespray/sjablonglim - jeg kjøpte min hos Jernia
  • Tekstredigeringsprogram, f.eks. Word, og printer
  • Sjablongkniv, jeg kjøpte min hos Panduro

Jeg har desverre ingen bilder av steg-for-steg prosessen akkurat nå, men prøver å forklare litt godt i stedet:

  1. Skriv din ønskede tekst i tekstprogrammet og velg passende font og fontstørrelse etter materialet du skal sette teksten på. Min favoritt er Edwardian Script om du er på utkikk etter litt nostalgisk "snirkelskrift". Print ut på vanlig ark.

  2. Klipp ut et stykke sjablongplast og legg over teksten. Tape denne fast så den holdes på plass over teksten.

  3. Skjær ut teksten med sjablongkniven på et hardt underlag. Her kreves det nøyaktighet for at resultatet skal bli fint. Husk å ikke skjære helt rundt i bokstaver som er lukkede, sånn som O,A,D osv. (avhenger av hvilken fomt du velger). Sett igjen et par fester som holder "bokstavfyllet" på plass.

  4. Når teksten er ferdig skåret ut, sprayer du et jevnt lag montasje-/sjablonglim på baksiden (speilvendt-siden) av plasten, lar den tørke litt, før du plasserer den godt på underlaget du har valgt. Pass på at alle deler av tekst og bokstaver er godt klistret til underlaget.

  5. Klar for maling - dypp penselen lett i malingen og tørk av overflødig maling før du lett svampetrykker penselen over sjablongen. Her er det viktig å være forsiktig så det ikke kommer for mye maling på på en gang som vil flyte ut og legge seg stygt i kantene av sjablongen.

  6. La malingen tørke bittelitt før du drar av sjablongen.

Selv har jeg nå fått skikkelig sansen for å sette tekst på drivved; enkelt, romantisk og koster nesten ingenting :D

Lykke til med ditt sjablongprosjekt, håper mine tips kan være litt til hjelp.

Ha en fin kveld, hilsen Trinemor :)

mandag 5. april 2010

Hårbånd i retrostil på samlebånd

Siden jeg var så godt i gang med å grave frem retro stoffer fra her og der i forrige uke, fortsatte jeg like så godt med noen flere hårbånd i samme stil som sist. Synes de ble ganske artige og i allefall er det ingen som har maken :D
Noen av disse tenker jeg å tilby på Stasjonsboden, tror sannelig også jeg kommer til å lage flere framover. Tar meg en halvtimes tid å lage et sånt nå, enkelt og greit.

Ha en god kveld - hilsen Trinemor fra Trøndelag der det endelig har blitt våååår :D
 
Blogglisten