fredag 28. mai 2010

Shabby chic skjenk endelig ferdig :)

Overlykkelig over endelig å bli ferdig med denne skjenken som nesten ble et evighghetsprosjekt (jeg er litt utålmodig av meg må sies), her er bildene av det ferdige resultatet;
Dere som ikke har lest tidligere innlegg om skjenken, slik så den altså ut til å begynne med:

Det jeg har gjort er; pusset ned endel ujevnheter og tatt bort gammel maling, limt alle skjøter, grunnet og malt 3 strøk med hvit matt maling (bomull), pusset ned for naturlig slitt look i kanter og hjørner, lagt tapet i deler av bakplaten og innsiden av dørene, samt fått spesial lagd to glasshyller til inni skapet.
Nå skal altså denne ut for salg i Stasjonsboden - litt vemodig når jeg har lagt ned så mye arbeid i den - men også litt artig å ha et stort og flott ekte redesignet møbel å vise til på 'boden :) Så nå håper jeg noen vil falle for skjenken min og ta den med hjem etterhvert.

Ha en god natt :)

Hilsen

tirsdag 25. mai 2010

Gjenbruk: fra putetrekk til duk

I kveld har jeg gjort ferdig duken jeg ga en liten smakebit på i forrige innlegg. Dette er 100% gjenbruk. Jeg har brukt et gammelt putetrekk med håndbrodert motiv på og pent brukt blondebånd kjøpt på eBay :)
Putetrekket sprettet jeg forsiktig opp i sømmene, så klipte jeg stoffet kvadratisk. Til slutt sydde jeg kantsøm og blondekant på i ett. Og så en omgang med strykejernet før den ble klar til å dekke bordet :)

På bordet er kveldens snacks, så nå skal jeg kose meg videre med pinlige øyeblikk i semifinalen til årets GP, hehe :)

Ha en fin kveld alle bloggedamer!!

Hilsen

lørdag 22. mai 2010

Endelig vårstemning i bloggekroken

Etter å ha rotet litt blant arvede gardiner fra min mor, fant jeg noen søte gamle blondegardiner som passet perfekt til stuen. I tillegg var de sorte og grå gardinene jeg sydde i vinter langt forbi sin årstid. Ble virkelig en helt ny look med nye gardiner og ny pynt i vinduskarm og på bordet :)

Stolene kjøpte vi i vinter, de er kjempegode og min faste bloggekrok :) Og kosekrok med litjtupp, og tv krok og slapp-av krok osv... Bordet er en godbit fra Bruktbo som jeg har malt underdelen på, men beholdt bordplaten, rå, slitt og naturlig.Lysestaken i vinduet kjøpte jeg på tilbud på Plantasjen for noen dager siden til skarve 70 kr! Rosene var medlemstilbud hos Coop i forrige uke ;) Og duken er et et gammelt putetrekk - et prosjekt under utarbeidelse (den skal påsys blonde langs kanten og strykes selvfølgelig). Er veldig fornøyd med forandringen, helt utrolig hvor mye gardiner setter stemningen i et rom :) Og best av alt er at det ble veldig lyst og koselig her inne nå og skikkelig sommerstemning. Så nå er det bare å vente på sola!Ønsker dere alle en riktig god kveld :)

Hilsen

onsdag 19. mai 2010

Mitt vakreste bomkjøp?

Av og til blir man litt revet med av gamle slitte møblers sjarm og skjønnhet, og man glemmer kanskje litt at veien kan være lang for å få dem i stand igjen. Dette er litt tilfelle i skatten jeg skaffet meg på en falleferdig låve for litt siden...Jeg bare måtte ha denne - selv om trekket er revnet og oppstykket av katter, mus og høner over en mannsalder... :P Men etter å ha oppbevart den over et par uker her hjemme, synker liksom realiteten inn... denne er nok for ambisiøs for mine amatørhender, og for kostbar for å trekke opp hos profesjonelle (i allefall for min lommebok).
Synes likevel den er helt nydelig, og har stadig vekk drømmesyn om hvor dritlekker den kan bli... Så dette innlegget er egentlig kun et hjertesukk fra meg, hadde bare lyst til å dele dilemmaet med dere andre interiørbloggedamene der ute...

Noen som har gode forslag til meg hva jeg skal gjøre med den, eller vil overta den stygge andungen for en billig penge?

Ha en fin kveld :)

søndag 16. mai 2010

...om å ane begynnelsen på noe vakkert

Skjenkprosjektet mitt som jeg blogget om for et par uker siden viste seg å være litt av en jobb... Og enda er jeg ikke ferdig... To uker med pussing og sliping og liming av dette falleferdige gamle møbelet. Det er enda mange hakk og ujevnheter igjen i overflaten, men det har jeg nå bestemt meg for at resten får høre med til skjenkens sjarm og historie!Så jeg begynner å se lys i enden av tunellen, begynner å ane at her blir noe vakkert etterhvert til. Skjenken skal bli hvit tenker jeg, og jeg pusser den kanskje ned litt, avhengig av hvordan den former seg etterhvert.
Jeg ønsker å tapetsere i bakkant av hyller og skap for bakplaten er enkel finér som er sprukket og flasser litt. Fins det noen av dere bloggedamene der ute som har den perfekte lille tapetbiten liggende; som skapt for denne skjenken og kan selge meg den for en billig penge??

Håper uansett på å bli ferdig i løpet av de neste dagene med denne, for å ta fatt på andre ting. Hjemme hos oss står både kjøkken, gang og veranda for tur, så mye skal foregå de neste ukene...

Ønsker dere en flott kveld og en herlig nasjonaldag i morgen!

Hilsen

fredag 7. mai 2010

Nok en liten krydderhylle

... ble tatt med hjem fra loppis for noen uker siden, denne har også fått seg en sving med malekosten og blitt påført noen sjablonger. Disse sjablongene er kjøpt ferdige hos Panduro. Her ser dere hyllen slik den opprinnelig var:
Hyllen skal nå for salg i Stasjonsboden og forhåpentligvis vil noen ta den med seg hjem etterhvert :)
Her er nok et lite potensielt prosjekt; jeg fikk igjen denne gamle gyngehesten som jeg selv hadde da jeg var liten. Min lille datter skal nå få kose seg med den når hun blir bittelitt eldre :) Men hva synes dere - males opp eller beholdes slik den er (eh, bare vaskes)?

Og til dere som har sett skjenk-prosjektet mitt i forrige innlegg; den var nok i enda dårligere stand enn jeg trodde og trenger nok endel timer enda :S Skulle gjerne beholdt den slitt og røff slik den var som en leser foreslo, men tilstanden er nok noe værre enn det kan se ut på bildet...

Ønsker dere en god kveld!

tirsdag 4. mai 2010

Neste prosjekt, trenger gode innspill!

Her er neste prosjekt jeg skal ta fatt på :) En meget sliten gammel skjenk som har stått leenge på en låve.
Tror denne kan bli fin da, etter noen omganger med pussemaskin og litt ny maling. Jeg er ganske sikker på at jeg maler den hvit men vil gjerne gjøre noe mer ut av den også... Noen som har tips og gode innspill til meg?

Ha en fin kveld :)

Hilsen Trinemor

lørdag 1. mai 2010

Loppisfunn får ny look

Denne kjøkkenhyllen fant jeg på loppis for to uker siden. Slik så den ut før jeg begynte med den:Så, noen dager og en makeover senere ser den slik ut:Hyllen er grunnet og malt med tre strøk Bomull høyglans 80. Skuffehåndtaket er skiftet ut med en glassknott jeg hadde liggende. Jeg har påført to sjablonger (fremgangsmåten har jeg beskrevet her). Jeg valgte en gråfarge på disse, syntes det ble for hardt med svart.

Jeg synes det er utrolig gøy å pusse opp sånne småvarer og få en helt ny look på dem. Og sånne ting er det alltid flust av på loppis. Det gjelder bare å se potensialet i dem :) Hyllen skal nå ut for salg i Stasjonsboden, så får vi se om den faller i smak for noen :)

Ha en fin kveld alle sammen :)

Hilsen Trinemor
 
Blogglisten