fredag 30. april 2010

Fantastiske strikkeoppskrifter fra 50, 60 og 70 tallet

Sjekk alle disse da! Jeg har "arvet" alle min mors og bestemors gamle strikkeoppskrifter. Her er det utrolig mye kult og retro fra 50, 60 og 70 tallet... Jeg fikk overlevert en stor eske med hundrevis av sy- og strikkeoppskrifter fra blader og utklipp. Bildene viser kun et lite utdrag.

Disse skal jeg kose meg skikkelig med nå, og kanskje blir det noe nytt til min datter og meg selv også (synes mange av disse er litt tidløse også, spesielt disse strikkajakkene).

Artig er de i allefall og jeg er veldig glad jeg fikk dem. Ser du en oppskrift du liker og har lyst til å strikke selv? Send meg en kommentar så kan jeg ordne en kopi til deg ;)

Ha en fin kveld :) Hilsen Trinemor

14 kommentarer:

 1. Alltid arti med "nye" strikkeoppskrifta da:)

  SvarSlett
 2. Ådu og du! Vil kalle dette for en skatt! :)
  Helt sikkert mye lekkert. Lekker kjole på bilde 2.

  SvarSlett
 3. hei. du har mye fint, jeg har lyst å strikke meg en litt sid tøff jakke, har du noe forslag?

  SvarSlett
 4. hilsen hildegunn

  SvarSlett
 5. Hei! Jeg hadde vært kjempetakknemlig om du kunne gitt meg kopi av retro hentesett.
  Klem Jorunn

  SvarSlett
 6. Hei!!

  Ser det er en stund siden du la ut denne posten her, men hadde blitt så takknemlig om jeg kunne fått en kopi av den hvite barnekjolen på bildet nr. 5 fra toppen??

  Camilla, : c_mille_85@hotmail.com

  SvarSlett
 7. hei, har vært på let etter en ponsjo-oppskrift fra 70-tallet lenge. Tror den var strikket i et garn som heter tøffe. Har du noen oppskrifter med dette garnet.

  SvarSlett
 8. Herremoses !! Du har fått litt av en skatt her . Vrir meg av misunnelse her ..... Den sku jeg hatt fingrene i .... du og du .... Jeg får trømme hard ,så kanskje jeg kommer over noe slikt. Kos deg masse !!!

  SvarSlett
 9. Hei Trine.
  Litt av en skatt må jeg si. Jeg kjenner igjen en god del av mønstrene. Skulle gjerne hatt en kopi av den brune jakken/genseren med rundfelling. kan du fikse det tror du.
  Vennlig hilsen Lise
  lise.rindstad@tromsoskolen.no

  SvarSlett
 10. Hei ....for en SKATT :) du har her. Kjenner igjen noen fra min barndom...som jeg gjerne vil ha mønster til :)
  Bilde nr 3 ...brun ? jakke og genser med rundfelling i gylne farger... står D 2149 rett under ,men det er nok et annet mønster.
  Bilde nr 5 (også på nr. & )
  Mønster på hals og nede...bilde over der det står D 2159
  Mvh Susanne Lie
  ojli@frisurf.no

  SvarSlett
 11. For en kulturskatt du har fått!! Og takk for at du vil dele!! Jeg skulle gjerne hatt oppskrift på hvit/grå jakke og genser som er avbildet på bilde nr tre.
  Mvh Cecilie
  maceci(at)yahoo.co.uk

  SvarSlett
 12. Har du tilfeldigvis Peer Gynt mønster 1377S Trønderkofte? Har Googlet det men finner et nyere mønster som er annerledes i fasongen.

  SvarSlett
 13. Hei. Lurer på om du tilfeldigvisxskulle ha en strikke oppskrift på en jakke med sjalskrage fra 70- tallet? Det er sjalskrage, perlestrikk og fletter hvis jeg ikke husker feil. Og lommer. Mvh Anita

  SvarSlett
 14. Har du oppskrift på den mørkeblå genseren med litt mønster på vrangborden og på kragen rundt halsen?

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!

 
Blogglisten